Een charismatische Nain vintage tapijt, verkrijgbaar voor  € 690,- bij Rozenkelim

Blauwe vintage Perzisch vloerkleed – Het algemene ontwerp van een Nain Perzisch tapijt is het gebruik van een crème kleur en een centraal medaillon. Hun oorsprong is uit de stad Nain in het centrum van Perzië, een stad vlak bij het huidige Isfahan. Ze zijn zeer geliefd bij verzamelaars en worden in diverse maten gemaakt. Dit komt omdat ze door hun kleur heel erg opvallen op de vloer, hierdoor kan een Nain door zijn kleur een interieur heel erg moderniseren. Deze vintage vloerkleed is overdyed in een prachtige blauwe kleur. Verder is er een speciale techniek gebruikt om deze tapijt zijn 3d effect te geven met een zeer lichte roze ondertoon.

 

De Nain is zijn pracht nog steeds niet verloren door de eeuwen heen. Een Nain vintage tapijt past zowel in een moderne als een traditionele kamer

Sjors Schiks- interieurdesigner

Ontwerp

Voor dit Nain Perzisch tapijt is gebruik gemaakt van een mooi traditioneel medallion ontwerp. Het ontwerp heeft een rustige uitstraling. De details liggen in het de mooie bladen en bloemen die hier en daar in het tapijt zichtbaar zijn. Het Nain Perzisch tapijt staat bekend om zijn ronde detail werk en dat is hier in de bladen en takken duidelijk terug te zien.

Kleur

Er sprake is van een zeer rustige uitstraling. Dit is mede gecreëerd door de lichte blauwe kleur en de subtiele roze tinten. Om het tapijt niet te licht te maken heeft de ontwerper gekozen donkere patronen zo te houden wat de idealen balans levert.

Materiaal en maat

Het tapijt zelf is 177 cm breed en 300 cm lang. Het is dus  een groot tapijt en is  geschikt als middenstuk, of alternatief een opstapeling van vintage tapijten. Het Nain Perzisch tapijt is gemaakt van wol en zijde en de schering is gemaakt van katoen. Het aantal knopen per m ²is 350.000 – 500.000.

Een charismatische Nain vintage tapijt, verkrijgbaar voor € 690,- bij Rozenkelim

Een charismatische Nain vintage tapijt, verkrijgbaar voor € 690,- bij Rozenkelim

Conclusie

Dit vintage Nain tapijt is een traditioneel tapijt met een rustige uitstraling. Het zou heel mooi staan op een lichtere ondergrond gezien zijn blauwe kleur.
Het is een tapijt dat mooi en opvallend is maar dat niet overdreven probeert te doen.
Het is daarvoor dus ideaal voor de woonkamer of een lichte werkkamer.

 

Bent u betoverd door deze Nain Perzisch tapijt, of wilt u meer informatie?

Klik dan op deze link, vintage Nain vloerkleed

Leave a Reply