Patchwork vloerkleed met explosieve kleuren

Patchwork vloerkleed – Een zeer opvallend tapijt dat op het ogenblik zeer populair en in trend is. Een patchwork vloerkleed is zeker een tapijt dat deze grote eer verdient, en behoort wel tot het meest luxueuse tapijt dat u zult vinden.

inhoudsopgave

  • Hoe wordt het gemaakt?

  • Gekleurde vloerkleden

  • Geschiedenis

Hoe wordt het gemaakt?

Patchwork tapijten worden gecreëerd met vintage oosterse tapijten. In de zeldzame gevallen dat een waardevol oosters vloerkleed in een hoek beschadigd raakt, snijdt men het in gelijke stukken. De ongedeerde stukken worden dan weer met andere gelijkwaardige vloerkleedstukken aan elkaar genaaid. Dit wordt vaak gedaan met een aantrekkelijk dik stuk draad.

Er worden verschillende soorten tapijten gebruikt om patchworks te maken, zoals turkse kelims, Perzische tapijten of andere oosterse tapijten.

Hierom zijn deze tapijten ook zo bijzonder, door hun variatie in kleuren en motieven die ze laten zien, kan men de geschiedenis van het vloerkleed daadwerkelijk proeven!

Gekleurde patchwork vloerkleden

Zeegroene patchwork tapijt

Een prachtige zeegroene Patchwork tapijt verkrijgbaar op Rozenkelim

Patchwork tapijten die zijn gekleurd geven een speciaal karakter en een eigen persoonlijkheid aan een kamer. De tapijten komen in allerlei kleuren voor zoals groen, paars, rood en nog tallozere combinaties die niet allemaal op te noemen zijn. Wat deze tapijten geweldig maakt is dat niet alleen hun kleuren brilliant zijn, maar dat ze toch een zeer traditioneel uiterlijk hebben, heel makkelijk in een kamer passen en deze oplichten.

Geschiedenis

Hoewel Patchworks op het ogenblik heel erg in trend zijn, wil dat niet zeggen dat ze recent zijn uitgevonden. Er zijn patchwork kleden gevonden in China die afstammen van 5000 jaar geleden. Er zijn ook vele voorbeelden gevonden in de middeleeuwen. Niet alleen als tapijten maar ook als kussens, kleding en doeken.