Perzisch Tapijten- Kelim tapijt2

Een bekende citaat dat door interieurdesigners vaak wordt herhaald is ” begin met het tapijt”. Hier zijn wij ook inderdaad volledig mee eens. Het kiezen van Perzische tapijten zal altijd liggen bij het voorkeuren van de consument. Dit weerhoudt echter niet dat met de juiste combinatie van kleur, grootte en textuur, een ideale kamer te creëren. Om u hierbij te helpen zijn we op stap gegaan om een top 10 te creëren van prachtige kamerinrichtingen, voor uw inspiratie.

Wij hebben hiervoor onze eigen kennis en die van ervaren interieurdesigners gebruikt om deze lijst te maken.
Voor we beginnen zouden we graag “David Scott van Interiors” en “Avram Rusu van Avram Rusu Studio” hartelijk willen bedanken voor hun deskundigheid.

10 mooie kamerinrichtingen :

hieronder vindt u een lijst met 10 prachtige kamerinrichtingen rondom een Perzisch tapijt.

1.Creëer een Klassieker

Perzische Tapijten- Rode Bokhara
Klassieke tapijten zullen altijd in trend blijven, ongeacht het tijdperk waar we in leven.  Klassieke Perzische tapijten vallen mooi in het oog in zowel een traditionele, moderne, flamboyante of unieke kamer. Dit komt mede door de combinatie van kleuren die worden gebruikt om ze te maken. Door die kleuren, toveren deze Perzische tapijten de kamer om in een elegant kunstwerk. Een perfect voorbeeld van deze elegantie is te zien bij deze prachtige rode Bokhara. Een Bokhara tapijt is vaak gemaakt met een rood juweel patroon en is een uitstekend voorbeeld van een traditioneel Perzisch tapijt.

 2.Wees selectief

Perzische Tapijten- Vintage Tapijt

Meestal is het beter om selectief te zijn, en in uw interieurontwerp is dat geen uitzondering. De beste ontwerpen blijken vaak heel selectief te zijn. In dit ontwerp ziet u hier een duidelijk voorbeeld van. Een Ikat patroon Perzisch tapijt, met een wat empirische stijl bed en slaapkamer. Deze slaapkamer is een blendering van verschillende stijlen en patronen die harmonisch samen komen door dit Perzisch tapijt.

Perzisch Tapijten- Ikat tapijt

Het wat donkere en mannelijke houtwerk en het gebruik van ijzere railingen, wordt verzacht door het gebruik van dit vintage tapijt. De combinatie van verschillende kleuren meubilair blendeert zich goed met de omgeving ,omdat het vintage tapijt de zitruimte definieert. Let op hoe het meubilair dichter bij elkaar is geschikt om een intieme sfeer te creëren.

Verder is door het zo min mogelijk de grenzen van het tapijt te overdekken met meubilair, een gevoel van grandiositeit en luxe gecreëerd.

3.Voeg wat Glamour toe.

Perzisch Tapijten- Kelim tapijt

Een kamer boordevol met details in de architectuur, en gebruik van twee kleurige gordijnen. Deze accessoires hebben ervoor gezorgt dat deze kamer perfect blendeert met dit Kelim Perzisch tapijt. Kelim tapijten zijn zeer kleurrijk en passen zowel in een modern en traditioneel decor. Hierdoor zijn ze ook één van de meest geliefde tapijten onder de Perzische tapijten.

4.Zorgen voor een rustige sfeer.

Perzisch Tapijten- Ziegler tapijt

Het creëren van een rustige sfeer in uw slaapkamer is een wijze investering. Deze rustige slaapkamer is ingericht rond een Ziegler Perzisch tapijt. Het Ziegler tapijt zorgt voor een rustige en vredige kamer.Vergroot het effect door een groot tapijt op één derde van uw bed aan de onderzijde te plaatsen. De voetbord van het bed moet staan op het tapijt, terwijl het midden en het hoofd-bord dit niet doen. Voor king size bedden is het verstandig om een langer tapijt te aan te schaffen. Het zachte uiterlijk van het bovenstaande Ziegler tapijt, komt door het wolle materiaal gebruik en de grote maat.

 5.Breng het buiten naar binnen

Perzisch Tapijten- wollen tapijt

De beste ontwerper blijft nog steeds moeder natuur zelf. Deze woning maakt hier volledig gebruik van met zijn lichte achtergrond en wijnstokken decoratie. De hoge plafond geeft de kamer nog meer openheid en een luchtig en vrij gevoel. Bij de vloerbedekking is er gebruik van een hardhouten en stenen mix. Deze stijl aan vloerbedekking geeft een perfecte achtergrond voor Perzische tapijten zoals de Naine series of andere lichte tapijt soorten.

 6.Rond tegenover Vierkant

Perzisch Tapijten- ronde Ziegler tapijt

Dit ronde Ziegler Perzisch tapijt is het middenstuk van deze slaapkamer. Tapijten van kleinere maat helpen met het creëren van aparte conversatie ruimtes. In deze kamer wordt het ronde Ziegler tapijt gebruikt om de ovale ruimte en spiegel te accentueren, en met behulp van het golvende bed, een romantische sfeer te geven.

 7.Definieer ruimtes

Perzisch Tapijten- ziegler2 tapijt

In open opstellingen, kunnen Perzische tapijten de illusie creëren dat het meubilair aan het zweven is. De juiste maat en plek van het tapijt definieert ruimtes in een open kamer, en construeert relaxerende of juist actieve ruimtes.

 8.Durf een felle kleur te kiezen

Perzische Tapijten- Vintage Tapijt2

Wees fel met felle kleuren. De beste inrichtingen beginnen vaak met de keuze van een felle kleur. Wanneer u het juiste tapijt, kleur, grootte en textuur heeft gekozen, zouden deze het meubilair moeten complimenteren. In dit prachtige voorbeeld van een entertainment ruimte , is gebruik gemaakt van traditionele rechte lijnen, een groot marmer kunstwerk en een fel-paars Vintage tapijt. Hierdoor is een casual maar toch luxe uitstraling gecreëerd .

 9.Kleine kamer, met een WOW effect.

Perzisch Tapijten- Kelim tapijt2

Het is belangrijk te onthouden dat de grootte van uw kamer en het Perzische tapijt dat u wilt hebben, van enorme invloed kunnen zijn of de inrichting wel überhaupt lukt. In deze kleine keuken wordt gebruik gemaakt van de verticale lijnen van een Patchwork tapijt, om de kamer groter te laten lijken dan hij in werkelijkheid is. Door de horizontale lijnen van het tapijt, concentreert het menselijk oog zich niet in het centrum van de keuken. Het zorgt ervoor dat men zijn ogen juist richt naar de ramen, wat de keuken groter doet lijken.

 10.Ga voor interessante texturen

Perzisch Tapijten- wollen tapijt3

Wat Perzische tapijten aantrekkelijk maakt is het ongelofelijke aantal stijlen, kleuren en texturen. In het beste interieurdesign wordt een monochrome kleurenpalet gebruikt. Hiermee wordt een tapijt gekozen die de kamer complimenteert.
Variërende texturen in een kleine ruimtes kunnen de zintuigen van een persoon tintelen. Het oog krijgt een mix van texturen binnen in deze prachtige kamer. Door de keuze van een wollen tapijt, wordt de kamer warmer.

Tot slot- Alhoewel wij maar 10 designs hebben uitgelicht, zijn er nog altijd honderden andere tips die u kunt gebruiken bij uw kamerindeling. Kijk gerust rond op onze blog voor nog meer handige tips en adviezen!

Leave a Reply