Vlek op een tapijt

Perzisch tapijt reinigen – Heeft u per ongeluk wat wijn gemorst op uw prachtige tapijt? Of is het tijd dat uw tapijt eens goed gereinigd wordt?

Wat van het grootste belang is bij het reinigen van vlek in een (Perzisch) tapijt, is dat u de vlek zo snel mogelijk behandelt. Als u geen speciale chemicaliën thuis heeft om dit te doen, raden wij u sterk aan om ons andere artikel te lezen over schoonmaken zonder chemicaliën ( klik hier).

Heeft het momenteel geen tijdnood en wilt u alvast kijken naar welke middelen u nodig heeft om uw tapijt te onderhouden of eventueel naar het juiste product die wel altijd werkt om u tapijt schoon te houden?

Wij hebben er al een tijd naar gezocht, om een goed product te vinden om de vlekken uit ons Perzisch tapijt te houden. Na lang zoeken, hebben wij een combinatie van producten gevonden die ideaal werkt om vlekken te voorkomen, en schoon te maken.perzisch-tapijt-reinigen

Cleantex

Wij hebben veel producten aangeschaft om vlekken uit ons Perzisch tapijt te halen. We waren echter altijd teleurgesteld met het resultaat. Vaak kon het product zijn belofte niet nakomen en bleef er toch altijd een lichte vlek over. Ik mag er wel bij zeggen dat sommige van deze producten nog aardig duur waren en ze soms wel 50 euro kosten.
Echter heb ik laatst cleantex aangeschaft, en tot mijn grote verbazing werkt het ideaal.
Het verwijdert de vlek volledig zonder een spoor na te laten!

Het is een topproduct om bij de hand te hebben voor het geval er net iemand wat op het tapijt morst. Verder is het te verkrijgen voor een zeer goedkope prijs!

U kunt het online vinden op CleanTex 1000ml.

Hoe werkt het:
Cleantex altijd eerst uitproberen op een niet in het zicht vallend deel van het tapijt en bekijken of het kleed niet van kleur verandert (altijd goed om te controleren). De vlek voldoende inspuiten en even laten intrekken. Vervolgens de vlek van buiten naar binnen met een schone droge doek voorzichtig wegwrijven/deppen. Indien de vlek nog niet verdwenen is, kunt u de behandeling herhalen.

Vlekken voorkomen

De beste manier om te zorgen dat er geen vlekken in uw Perzisch tapijt komen is ze voorkomen. Voorzichtig zijn met uw drinken is natuurlijk geen echte oplossing. Maar er is een product dat wel zeker heel erg helpt bij het schoonhouden van uw tapijt!

Door techniek genaamd hydrofobie, kunt u uw tapijt tegen alle vloeistoffen beschermen!Perzisch-tapijt-hydrofobie
Deze techniek zorgt er voor dat alle vloeistoffen met zeer veel moeite of geheel niet uw tapijt kunnen penetreren! Het (Perzisch) tapijt wordt als het ware hydrofobisch! Dit product werkt zowel voor uw tapijt als bijna alle typen kleedjes! Het werkt zelfs als bonus op leer en is dus ook handig voor op de zitbank!
Vlekwerende en waterafstotende spray

Hoe werkt het:
In gelijkmatige banen spuiten en het behandelde oppervlak circa 60 minuten laten drogen. Na 6 tot 12 uur is het maximale beschermingsniveau bereikt! Controleer of de behandeling voldoende is aangebracht door enkele druppels water op het oppervlak te leggen. De waterdruppels moeten “parelen”.
Indien de druppels water binnen 5 seconden wegzakken in de stof, de behandeling herhalen.
De inhoud van de bus is voldoende voor ca. 6-8 m²

Als er een witte stof achterblijft na droging, deze afborstelen (extreme overdosering vermijden). Diepe vlekken in textiel verwijderen met CleanTex vlekkenspray.

Deze techniek is een geweldige oplossing, en ik raad het zeker aan om op uw tapijt te gebruiken. Door een hydrofobische behandeling zorgt u niet alleen dat het tapijt minder onderhoudt nodig heeft, maar daardoor ook langer mooi blijft!

Bij sommige handelaren is het zelfs recent mogelijk om uw tapijt bij aanschaf hydrofobisch te laten maken voor een redelijke prijs. Wij zullen hieronder een lijst toevoegen van alle online winkels die deze optie momenteel aanbieden. Als u er meer kent, vragen wij u om een bericht achter te laten om de lijst compleet te maken.

Leave a Reply