Alabaster-599x315

Het is al weer bijna 2016 en in trend van het nieuwe jaar hebben de top kleurenspecialisten en trendsetters hun verwachtingen voor de trend van het komende jaar uitgebracht in “the Colors of the Year, 2016”. In dit artikel geven deze experts hun voorspellingen van de komende kleurtrends.

Het beste aan deze kleurenpalletten is dat ze allemaal zachte, vooruitstrevende en lichtere kleuren bevatten. Hierdoor zijn ze ideaal en gemakkelijk te incoopereren in elke kamer, elk kantoor of elk huis!

Een zeer gemakkelijke manier om deze serène kleuren te incoopereren in uw woning is een vloerdeken of tapijt.

Hieronder vindt u onze tips op basis van de “Colors of Year, 2016” uitgaven.[sociallocker][/sociallocker]

Als u interesse heeft in het aanschaffen van een tapijt getoont in een van onze afbeeldingen, kunt u hierop drukken met uw muis en wordt u geleid naar de online winkel die deze aanbiedt en veel meer top kwaliteit tapijten!

Pantone, Rose Quartz & Sereniteit-

RoseQuartzSerenity
Dit complimentaire kleurenduo is de eerste combinatie die is verkozen in de uitgaven. Ze zijn gekozen voor het brengen van rust, vrede en sereniteit in uw huis tijdens stressvolle momenten.
Pantone zegt dat het besluit om deze kleuren te kiezen was gebaseerd op basis van emoties. “A symbolic color selection; a color snapshot of what we see taking place in our culture that serves as an expression of a mood and an attitude.” Aldus Pantone.

vloerkleed_sereniteit

[sociallocker]

Glidden, Cappuccino White-

Cappuccino
Glidden heeft ervoor gekozen om het kleur wit weer terug te halen in dit komende jaar door wit een statement kleur te maken van 2016.
Wanneer men aan Glidden vroeg op het cappuccino white te beschrijven zei het verfkleur expert Misty Yeomans : “As legendary fashion designer Tom Ford said, ‘Time and silence are the most luxurious things today’ In an age of constant interruption and chatter, Cappuccino White offers a soft backdrop that helps defer distractions ad creates a calm lightness in the home to encourage a relaxed mind”.

Ons advies is om deze kleur te combineren met houtige kleuren en andere lichte neutralen.

 

 

 

Cappucinowhite

Sherwin-Williams, Alabaster-

Alabaster-599x315Volgens Jackie Jordan, kleur marketing directeur is Alabaster een representatie van een meer ‘recht voor zijn raap’ gedachtegang. Het levert een “oasis of calmness” aldus Jackie Jordan. De kleur Alabaster is  koud noch warm maar meer een ondergewaardeerde vorm van wit.

Het gaat zeer goed samen met kleuren als licht grijs en bruin en diverse houtige kleuren!

arbalast

Benjamin Moore, Simply White-

SimplyWhite

Bij deze kleur gaat het erom dat men meer waardering toont voor de subtiele van het kleur wit. Hoe wit interactie heeft met licht en zijn minimalistische uitstraling binnen een kamer.
Benjamin geeft als advies simply white te combineren met wat donkere accenten voor een hoogcontrast effect. Verder is de kleur  erg goed te combineren met rouge en wijnkleurige ondertonen, wat heel erg overeenkomt met Pantone’s color of the year.

 

 

 

[/sociallocker]

Leave a Reply