tweedehands Perzisch tapijt

Tweedehands Perzisch tapijt- Steeds meer en meer mensen zijn geïnteresseerd in een authentiek Perzisch tapijt. Het Perzisch tapijt is door de eeuwen nog steeds zijn charme niet kwijtgeraakt en de vraag is vandaag de dag nog er niet minder op geworden. Dit is natuurlijk versterkt door het feit dat er geen nieuwe tapijten binnen komen, vanwege het handelsembargo tegen Iran sinds 2010.

Door het embargo en de rijke geschiedenis van het tapijt de vraag naar tweedehandse Perzische tapijten ook heel erg gegroeid.

Een tweedehands Perzisch tapijt is, indien die goed is gereinigd, heel lastig te onderscheiden van een splinternieuwe. Dit kom mede door het vakmanschap dat in een Perzisch tapijt gaat, wat niet verloren gaat aan het feit dat die tweedehands is.
Maar u zult zich vast als koper zorgen maken of u wel met een authentiek tweedehands Perzisch tapijt te maken heeft.

In dit artikel geven wij u een aantal korte punten waarmee u snel kunt zien of het hier gaat om een met de hand gemaakte tweedehands Perzisch tapijt.

Hoe identificeer je een authentiek tweedehands Perzisch tapijt:

 

 • Perzisch tapijt label – Elk authentiek Perzisch tapijt ongeacht tweedehands, zal een label aan de achterzijde van het tapijt hebben. Een tapijt gemaakt in Turkije, Afghanistan of Pakistan wordt niet beschouwd als een Perzisch tapijt.
 • Perzisch tapijt knopen- Traditioneel werd een Perzisch tapijt gemaakt met een
  Perzisch en Turks knoop-tweedehands Perzisch tapijt

  Perzisch knoop(links) en een Turks knoop(rechts)

  enkele knoop, terwijl een Turks tapijt met een dubbele knoop werd gemaakt. Hedendaags gebruiken Perzische tapijten makers beide soorten knopen. Bij het aankoop van een tweedehands Perzisch tapijt waarbij beweerd word dat deze antiek is, moet u er dus goed op letten of er gebruik is gemaakt van de traditionele enkele knoop methode. Een methode om een authentiek tweedehandse Perzische tapijt die handgemaakt is te onderscheiden van een machine geweven tapijt, is het inspecteren van het weefpatroon aan de onderzijde van het Perzisch tapijt. Als het patroon licht doorlaat is dat een goed teken dat er sprake is van een handgemaakt Perzisch tapijt. Perzische tapijten die met een machine zijn gemaakt zullen vaker geen licht doorlaten en een veel dikkere onderzijde hebben. Tevens zal het vouwen van een tweedehands Perzische tapijt de rijen van knopen zichtbaar maken, terwijl bij de machine dat niet het geval is.

 • Perzische tapijten, patronen en ontwerp- Perzische Tapijten zijn gemaakt met een bepaald overzicht en ontwerp. Deze ontwerpen zijn gedurende de jaren vrij weinig veranderd. Veel van de ontwerpen worden door de generaties
  centraal medaillon-tweedehands Perzisch tapijt

  Voorbeeld van een centraal medaillon patroon.

  doorgegeven in de Perzische tapijten families. Perzische tapijten hebben vaak één van vier soorten patronen. Het een geheel patroon, een centraal medaillon patroon, een compartiment patroon en een eenzijdig patroon. Perzische tapijten laten vaak ook een bepaald motief zien met ieder een verschillende betekenis, uniek aan haar regio

Verder is het altijd verstandig om bij officiële dealers en betrouwbare handelspunten uw tweedehands Perzisch tapijt aan te schaffen.

Leave a Reply