moderne-kamer-rood-kleur-perzische-tapijt

Perzisch tapijt kopen – Sommige mensen kopen een Perzisch tapijt als onderdeel van hun huishoudelijke meubilering. Voor hen is het Perzisch tapijt een integraal stuk van een grotere puzzel, net als een bank, tafel of een draperie.

inhoudsopgave


  • Zakelijk of particulier

  • Hoe groot moet het Perzisch tapijt zijn tenopzichte van het kamer

  • Welke stijl of ontwerp Perzisch tapijt past in mijn kamer

  • Wat is een geschikte budget

  • Hoe wordt de kwaliteitswaarde bepaald

Anderen hebben een passie voor Perzische tapijten. Ze zijn al dol op het idee van een Perzisch tapijt. Zij hebben zich ingestudeerd in de typologie en de rijke geschiedenis achter de tapijten, of hebben puur visueel interesse in handgemaakte tapijten. Voor hen die dit enthousiasme delen, is het Perzisch tapijt een schilderij en niks minder dan een kunstwerk. Het Perzisch tapijt moet passen bij het omgevende decor, maar moet deze niet overheersen.

Na veel overwegingen gemaakt te hebben, heeft u dus het besluit genomen: u staat op het punt om een Perzisch tapijt aan te schaffen. U wilt een Perzisch tapijt voor in uw huis. Dit zal de eerste keer zijn dat u een Perzisch tapijt gaat . En nu wordt u overspoeld met opties en keuze’s, maar dat komt helemaal goed.  Snel zult u de perfecte Perzische tapijt vinden. Hierbij zult u wel met bepaalde dingen rekening moeten houden.

Allereerst is het belangrijk dat u altijd onthoudt dat u moet zoeken naar hetgeen wat u wilt. U moet uw eigen smaak volgen. Als u met dit idee in uw achterhoofd tegen het proces van het kopen van een Perzisch tapijt aankijkt, zult u sneller het juiste Perzisch tapijt vinden dan anderen.

Bij het besluit hoe u het Perzische tapijt wilt gebruiken, zijn er een paar dingen waaraan u zich moet houden.

Ten eerste moet de koper het doel van het Perzisch tapijt bepalen. Is uw doel om dit Perzisch tapijt als isolatie te gebruiken? Of om geluid te dempen? Wilt u het puur voor de decoratie gebruiken? Of misschien wel alledrie?
Ten tweede zal de koper de ruimte moeten bepalen waarin het Perzisch tapijt gebruikt zal worden.Westwing Home and Living

Zakelijk of particulier
Een Perzisch tapijt in een zakelijke omgeving  heeft een geheel andere lijst aan vereisten, dan Perzisch tapijt voor in uw huis. Een Perzisch tapijt in een zakelijke omgeving zet tot een bepaalde mate de impressie van het bedrijf of laat een bepaalde indruk achter bij uw cliënten. Om deze reden wordt er vaak gezocht naar een formeel en conservatief Perzisch tapijt.

zakelijke Perzisch tapijt

Een traditioneel ontwerp voor een zakelijke sfeer

Voor bedrijven– is juist een gedurfd en modern Perzisch tapijt belangrijk.
Afhankelijk van uw behoefte en de indruk die u wilt achterlaten is het van belang dat u nadenkt over de duurzaamheid van het Perzisch tapijt bij de aankoop.
Vraag u zich af of het Perzisch tapijt intensief zal worden gebruikt, is dit het geval,dan is het verstandig om te gaan voor een nieuw Perzisch tapijt.
In sommige gevallen is de functie van het Perzisch tapijt veel decoratiever en wordt het minder intensief gebruikt. Hierbij kunt u denken aan uw eigen kantoor. Dan is het eventueel een optie om voor een antiek Perzisch tapijt te gaan.
Voor particulier– Perzische tapijten voor bij u thuis moeten een reflectie geven over de smaak van zijn of haar eigenaar. Dit wordt dan gedaan op een zeer geraffineerde en persoonlijke manier.
Dan is er ook nog de vraag hoe het Perzische tapijt gebruikt zal worden. Is het de wens van de koper om een groot Perzisch tapijt te halen? Of moeten het meerdere kleinere tapijten worden? Wordt het Perzisch tapijt op de vloer neergelegd? Of juist aan de muur gehangen in de vorm van kunsttextiel? Misschien een tafelbekleding?
Dit zijn allemaal aspecten waar u, als koper, over na zult moeten denken.

Hieronder vindt u de 4 meest gestelde vragen die gerelateerd zijn aan een aankoop van een Perzisch tapijt.

1.Hoe groot moet het Perzisch tapijt zijn ten opzichte van de kamer?


Veel tapijt kopers denken dat het Perzisch tapijt grotendeels van de vloer moeten bedekken. Dit is meestal niet nodig, tenzij het voornamelijke doel van aankoop van het Perzisch tapijt akoestiek- en geluid-

grootte-tapijt-tenopzichtkamer

Een perfect verhouding van vloer en Perzisch tapijt.

isolatie is. Als er sprake is van een mooie vloer, dan moet er zeker een mate hiervan zichtbaar blijven rond de hoeken van het tapijt. Men kan er ook voor kiezen om twee of meer Perzische tapijten op verschillende plekken of over elkaar in een open kamer ruimte neer te leggen.

Ook is meubilering natuurlijk van belang. Het meubilering kan op een groot Perzisch tapijt geplaatst worden, zolang bij het Perzisch tapijt sprake is van een terugkerende patroon. Bij een andere aanpak wordt juist meubilering om het een of meerdere kleine Perzische tapijten gezet. Dit zijn allemaal stijlen waar u over moet nadenken bij uw aankoop van het tapijt.

2. Welke stijl of ontwerp Perzisch tapijt past in mijn kamer?


Het bepalen van de stijl of ontwerp van een Perzisch tapijt hangt van een groot aantal factoren af. Het grootte van de kamer waar het Perzisch tapijt in komt en natuurlijk uw eigen persoonlijke smaak hebben allemaal een invloed op het vinden van het juiste tapijt voor uw huis. Hieronder vindt u een aantal factoren waarbij u rekening kunt houden.

lichte tapijt in kamer

Een moderne ontwerp.

Traditioneel of modern – Traditionele ontwerpen incorporeren zich veel beter in oudere huizen met intrigeerde decor. Terwijl de moderne ontwerpen juist meer openheid en nadruk leggen op geometrie en esthetiek van een kamer.

Geometrisch of rond – Geometrische tapijten met heel nadrukkelijke ontwerpen en sterke contrast geven een heel musculair uitstraling. Terwijl de ronde ontwerpen met zachtere kleuren en mindere contrast een vrouwelijke charme uitstralen.

All-over of Medallion –Men neigt vaker naar een symmetrische meubilering opmaak ten opzichte van asymmetrisch, alhoewel dit is natuurlijk puur iemand zijn smaak. Allover ontwerpen helpen mensen er enorm bij het vinden van de juiste plek voor hun meubels in woonkamers en bibliotheken. Sommige kamers zoals een eetkamer worden zeer mooi aangevuld door een Medallion.

Kleur – Kleurrijke Perzische tapijten zullen een sterke statement maken in een kamer. Terwijl neutrale en monochromatische Perzische tapijten, subtiel andere kleuren in de kamer zullen accentueren.

Van belang is dat u begrijpt dat dit deze punten niks anders zijn dan punten die u helpen bij het besluit van u aankoop, en dat uw eigen voorkeur altijd voorop moet staan.

Komt u er nog steeds niet uit en heeft u inspiratie nodig? Bekijk dan onze 10 mooie kamerinrichtingen rondom Perzische tapijten voor prachtige inrichtingsideeën.

3.Wat is een geschikt budget voor het aankoop van een Perzisch tapijt?

Het opstellen van het juiste budget is natuurlijk een zeer belangrijke factor bij uw besluit om een Perzisch tapijt aan te kopen. Om u te helpen bij het optimale budget voor uw aanschaffing hebben wij de belangrijkste twee punten voor u uitgelicht.

Het eerste is uw eigen financiële situatie, hoeveel bent u bereid uit te geven aan het Perzisch tapijt. Tevens is het ook belangrijk om hierbij na te denken hoe groot het tapijt moet zijn voor uw behoefte.

Het tweede punt is het type Perzisch tapijt die wordt aangeschaft. Dit heeft natuurlijk gevolgen zoals grootte, kwaliteit, zeldzaamheid en conditie. Het is belangrijk dat u als koper realiseert dat elk Perzisch tapijt uniek is. Hierdoor is het net een antiek erfstuk dat in waarde kan variëren na de jaren.Westwing Home and Living

4. Hoe wordt de kwaliteitswaarde van een Perzisch tapijt bepaald?

Het definitieve waarde van een Perzisch tapijt kan op twee punten worden gemeten. Het kwaliteit van de materialen gebruikt om het weven en hoe strak het gehele Perzisch tapijt is geweven.

Het waarde van de design is wat lastiger in te schatten ten opzicht van het kwaliteit. Gezien de standaard die gebruikt wordt vaak persoonlijk is aan het persoon die het beoordeeld. Maar we kunnen wel een paar algemene punten benoemen. Ontwerpen die goed getekend en de juiste verdeling van ruimte gebruiken worden vaak hoger geprezen. Ook een efficiënte gebruik van kleur speelt een rol. Perzische tapijten die met kleur in een ongewone manier omgaan worden beschouwt als superieur en hebben daarom vaker een hogere waarde.

Tot slot-Wij hopen dat deze gids en eventueel andere bronnen in onze blog u beter voorbereiden op het kopen van een perzisch tapijt.