5-oplossing-reinigen-perzisch-tapijt

Perzische tapijten reinigen – Tapijten zijn in een huishouden altijd onder intensief gebruik. Hierdoor komt het wel voor dat er per ongeluk wat wijn of sinaasappelsap op wordt gemorst.

Wat van uiterst belang is bij het reinigingen van Perzische tapijten, is zorgen dat het zo snel mogelijk is gereinigd. Als u te lang wacht is het mogelijk dat de vlek te diep in de vezels is gelekt.

Misschien vraagt u zich af waarom het afgeraden is om niet zomaar met chemicaliën uw tapijt te reinigen.Perzische tapijten worden gekleurd gemaakt met natuurlijke en vegetationele kleurstoffen. Het gebruik van chemicaliën is altijd een beetje riskant. Er is altijd een kans dat het de kleur of kwaliteit van uw tapijt permanent beschadigt. Bent u opzoek naar product die wel geschikt is voor uw tapijt? Lees dan ons artikel over werkende producten.

Hieronder vindt u 5 reiniging oplossingen voor uw Perzisch tapijt zonder de hulp van chemicaliën :

Oplossing 1: Warm water

Schoonmaken met een warm doorweekte doek is nog altijd de veiligste manier om uw Perzische tapijten te reinigen. Zorg ervoor dat u zo snel mogelijk reageert met het schoonmaken van de vlek. Des te langer u wacht, hoe dieper de vlek in de vezels zal vallen. Maak het tapijt schoon door te deppen en niet te boenen.

Oplossing 2:Warm water + milde zeep

Het gebruik van milde zeep is wel acceptabel ( denk aan handzeep). Milde zeep heeft geen invloed op de kleurstoffen die zich in de vezels bevinden.

Solden Januari 2019 (BE)

Oplossing 3:Warm water + milde zeep + witte azijn

Als warm water en milde zeep geen invloed heeft gehad, kunt u een oplossing maken samen met witte azijn. Denk hier aan een 50-50 mix van azijn en warm water ( met een schuitje zeep). Dit is erg effectief tegen huisdier vlekken!

oplossing 4: Warm water + witte azijn + milde ammoniak

Als laatste huishoudelijke oplossing kunt u milde ammoniak toevoegen aan uw schoonmaak mix. Controleer wel of uw ammoniak een pH-waarde van 7 of minder heeft. Anders zal het wel invloed hebben op de kleur van uw tapijt. Vanwege de geur van ammoniak, moet u dit als laatste poging proberen. We adviseren dat u het eerst uitprobeert in een klein hoekje van uw Perzisch tapijt. Hierdoor weet u zeker dat er geen geval van ontkleuring is en dat uw ammoniak het juiste pH waarde heeft.

Oplossing 5: professionele hulp

Tot slot is er altijd professionele hulp voor het reinigen van uw Perzische tapijten. Controleer wel of het reinigingsbedrijf gecertificeerd is en ruime ervaring heeft.

tot slot – We hopen dat u hiermee uw Perzische tapijten correct heeft kunnen reinigen. Als u vragen heeft of advies nodig heeft bij het reinigen van uw tapijt. Kunt u ons gerust e-mailen met uw vragen!