Baby-perzisch-tapijt

Een baby zal tijdens zijn motorische ontwikkeling als eerst beginnen te tijgeren, vervolgens zal hij later overschakelen naar kruipen. Kruipen op een gladde vloer is niet geheel ideaal. Terwijl tijgeren dat wel is. Echter is een punt die veel ouders vergeten dat een perzisch tapijt niet geheel perfect is bij de maanden dat het baby leert tijgeren. Dit kan resulteren in kleine schaafwondjes op de knieen van het kind.

Dus hierbij heb ik een paar simpele tips om toekomstige of huidige ouders van kleine wondertjes te helpen bij het babyproofen van hun vloer!

  1. Het beste optie in de eerste maanden van tijgeren is dat je de Perzisch tapijt even opruimt zodat de baby op een gladde vloer zijn gangtje kan doen. Als dat geen mogelijkheid is zou ik zeker aanraden dat je de baby een lange broek en mauwen aandoet voor je hem laat tijgeren op je perzisch tapijt.
  2. Tijdens het kruipen kan het tapijt weer terug en zal dat zelfs prettig zijn voor je baby, ( plus het is heel fijn omdat de vloer natuurlijk veel kouder is dan de tapijt zelf).
  3. Zorg ervoor dat je zelf een keer door de kamer kruipt om goed te zien waar eventuele gevaren kunnen zijn, kijk naar scherpe hoekjes en bedradingen.
    Een baby is veel sneller en nieuwsgieriger dan je denkt, en kan dus als een speer alle randen van de kamer opzoeken!
  4. verwijder objecten die kunnen omvallen(planten etc).
  5. breng deurbeschermers aan om beknelde vingers te voorkomen en zorg voor een traphekje in het geval van een trap.
    Met deze puntjes kun je al een eind verder zijn als het komt op een veilige omgeving te creeren voor je baby!

Zou je graag meer handige tips en baby gerelateerde artikelen van Kiki willen lezen? Dan raden wij van tapijt-wiki zeker aan om de blog van Zwanger Wat Nu te volgen!

Leave a Reply